Algemene Informatie

Informatie voor consumenten

Ben je veganist, vegetariër, flexitariër, wil je minder dierlijke producten eten, of ben je gewoon nieuwsgierig? Aangezien je deze site bezoekt, is de kans groot dat je een eerlijke, duurzame (en lekkere!) wereld belangrijk vindt. Wij vinden dat ook, en onze manier om bij te dragen aan die toekomst is door veganistische en vegetarische producten wijdverspreid en makkelijk herkenbaar te maken.

V-Label, een internationaal erkend keurmerk voor producten die vegetarisch of veganistisch zijn en een grondige controle hebben doorstaan, is hét hulpmiddel om jouw leven plantaardiger te maken en weloverwogen aankopen te doen.

V-Label is een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen dagelijkse gids die tijd bespaart. Let de volgende keer dat je boodschappen doet op het opvallende gele logo: dan weet je in één oogopslag welke producten goedgekeurd zijn, en dus een goede keuze!

Betrouwbaar en geloofwaardig. Wanneer jij een product of dienst koopt met het V-label, kun je vertrouwen op gestandaardiseerde criteria voor veganistische en vegetarische producten die eerlijk en internationaal worden toegepast. Je hoeft je geen zorgen te maken over bedrijven die producten verkeerd labelen op basis van hun eigen willekeurige criteria. V-Label, opgericht in 1996 in Zwitserland, is één van de industrieleiders.

Waar staan we voor?

Wanneer je een product of een dienst met het V-Label koopt, kunt je er zeker van zijn dat:

  • Als een product of dienst het “vegan” keurmerk heeft, in geen enkel stadium van de productie ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn gebruikt. Ook additieven (E-nummers) en aroma’s zijn in de criteria meegenomen. De controles gaan verder dan alleen de ingrediëntenlijst en hebben zelfs betrekking op stoffen die niet hoeven te worden vermeld op het etiket, zoals biotechnologische kweekmedia en technische hulpstoffen. U kunt er dus zeker van zijn dat het appelsap of de wijn niet is geklaard met gelatine, de suiker niet is behandeld met beendermeel en het brood niet is behandeld met cysteïne die is gemaakt van varkenshaar.
  • Als een product of dienst het “vegetarisch” keurmerk heeft, zijn melk, biest, vrijeuitloopeieren, bijenwas en wolvet toegestaan in de productie en het eindproduct.
  • Alle productiestadia zo ontworpen moeten worden dat onbedoelde sporen van niet-veganistische of niet-vegetarische stoffen in het eindproduct tot een minimum worden beperkt.
  • Het eindproduct dierproefvrij is en dat ook voor afzonderlijke ingrediënten, hulpstoffen en andere stoffen die in de verwerking zijn gebruikt en voor het eindproduct zijn ontwikkeld, geen dierproeven zijn uitgevoerd.

De inkomsten uit licentierechten voornamelijk gebruikt worden om projecten van verschillende non-profit organisaties op het gebied van veganisme, vegetarisme en dierenrechten te ondersteunen.