Algemene Informatie

De wereldwijde markt voor plantaardige ingrediënten bereikt recordomzet na recordomzet en zal de komende jaren naar verwachting jaarlijks met 8,94% blijven groeien. In 2018 werd de omzet nog gewaardeerd op 10,66 miljard USD, terwijl de omzet naar verwachting in 2027 al 27,98 miljard zal bereiken.

Wereldwijd zijn consumenten steeds meer op zoek naar gezonde, ethische en betaalbare producten met een lage milieu-impact. Dit wakkert de vraag naar veganistische en vegetarische alternatieven aan. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het inspelen op de groeiende behoefte van de markt door diverse, hoogwaardige en dierproefvrije producten aan te bieden.

Consumenten hebben ook steeds meer behoefte aan transparante etikettering. Zij willen veganistische en vegetarische producten snel en met vertrouwen kunnen herkennen. Gütesiegel Monitor heeft het V-Label in 2020 gerangschikt als een van de drie meest betrouwbare keurmerken in Duitsland. Certificering door een onafhankelijke organisatie geeft de consument meer vertrouwen dan een keurmerk van de fabrikant – alleen al in Duitsland is 60% van mening dat een milieu-organisatie betrouwbaardere inspecties uitvoert dan een particuliere organisatie.