Voordelen

Consumenten over de hele wereld kiezen steeds vaker voor plantaardige producten. Bijvoorbeeld voor de gezondheid, het milieu, gemak, diervriendelijkheid, of gewoon omdat hun kinderen het lekker vinden. Dat veganisme meer en meer verspreid is, zie je ook terug bij overheden en andere organisaties. Het wordt duidelijk dat de doelstellingen van de klimaatovereenkomst van Parijs, waaraan bijna alle landen zich hebben gecomitteerd, niet kunnen worden gehaald zonder de dierlijke consumptie te verminderen. Dit alles voedt een vitaal ecosysteem voor producenten om met innovatieve en duurzame alternatieven te komen. Met het V-Label krijg je nu en in de komende jaren een stevig aandeel in deze snel groeiende markt.

Favoriet bij de consument

Volgens de gerenommeerde Gütesiegel Monitor 2020 is V-Label in Duitsland het 8e bekendste en het 3e meest vertrouwde voedselkwaliteitszegel. In de Europese Unie is V-Label nu het bekendste keurmerk voor vegetarische en veganistische producten. V-Label heeft wereldwijd meer dan 50.000 producten gecertificeerd en geniet brede steun in de veganistische en vegetarische gemeenschap. Door producten in makkelijk te begrijpen categorieën als veganistisch of vegetarisch in te delen, is V-Label een snelle en betrouwbare manier om mensen precies te vertellen wat ze kopen.

Wereldwijd erkend

25 jaar geleden is het V-Label in Zwitserland opgericht. Sindsdien heeft het keurmerk een vooraanstaande plaats verworven in de certificering van vegetarische en veganistische producten. Met het V-Label beschik je over één enkele certificering, die overal ter wereld wordt erkend. Van Berlijn tot Buenos Aires, het oog van de bewuste consument kan nauwelijks het geel met groen missen in de schappen.

Zakelijk partnerschap

V-Label certificering gaat verder dan alleen een certificaat. Wij denken graag mee hoe we jouw producten onder de aandacht kunnen brengen bij onze achterban. Met een groot aantal leden en donateurs kunnen wij de perfecte doelgroep voor jouw producten bereiken.

Inclusieve aanpak

Het V-Label is geschikt voor elk type bedrijf, van vegan startups tot internationale bedrijven zoals Unilever, Nestlé of Danone. Het is een haalbare optie voor bedrijven die niet overwegend op het plantaardige segment georiënteerd zijn, maar toch de opkomende flexitariërpopulatie willen bedienen. Naast voeding is het V-Label beschikbaar in sectoren zoals mode, cosmetica, restaurants, schoonmaakmiddelen, en meer.