Cosmetica & Schoonmaakmiddelen

Gebruiksgemak, diervriendelijkheid en regie over de eigen gezondheid. Dat zijn de drie belangrijkste redenen waarom de werldwijde vegan cosmeticamarkt tegen 2025 naar verwachting 20,8 miljard dollar zal bedragen. Een groei van 6,3% volgens Vegan Cosmetics Market Size, Share & Trends Analysis Report uit 2018.

Europa heeft een groot aandaal in de markt waar de vraag naar producten die niet op dieren zijn getest sterk toeneemt. Van huidverzorging tot deodorants en shampoos, steeds meer consumentensegmenten gebruiken trefwoorden als ‘veganistisch’ en ‘plantaardig’.

Aangezien veganistische cosmetica nog steeds nieuw in het schap zijn, is het etiket dat laat zien dat producten vegetarisch of vegan zijn des te belangrijker. Wist je dat 19% van de mensen controleert of hun toiletartikelen op dieren zijn getest? Het V-Label maakt dit in één oogopslag inzichtelijk op het etiket!

Blijkbaar is het niet alleen de markt van persoonlijke verzorging die de veganistische en vegetarische alternatieven ziet opkomen – het is ook het huishouden! Laat jouw schoonmaakproducten opvallen met het geel-groene V-Label.